Extra vierge olijfolie van één soort.

100% Arbequina en 100% Hojiblanca. De Hojiblanca en Arbequina zijn twee zeer populaire olijfboomsoorten in Spanje. Van de eerste persing rechtstreeks koudgeperst op mechanische wijze en van superieure kwaliteit. Beide met een heerlijke smaak en geur. Geschikt voor koud en warm gebruik tot 150°C.

Recepten en meer

Brooddip

Een brooddip van olijfolie is misschien wel de puurste manier om de smaak van een goede extra vierge olie, zoals Arbequina, tot zijn recht te laten komen. De fruitige, zachte tonen van deze olie passen perfect bij vers brood.ย 

Lees meer »

Hummus

Hummus is een romige dip uit het Midden-Oosten, gemaakt van kikkererwten, tahin (sesampasta), citroen en knoflook en bevat plantaardige eiwitten en gezonde vetten. Heerlijk met brood, groenten of als smeerlaag in wraps en salades. Extra vierge olijfolie maakt hummus zachter, ronder en milder van smaak.

Lees meer »

Citroencake ๐Ÿ‹

Maak zelf deze lekkere citroencake met extra vierge olijfolie in plaats van boter. Olijfolie helpt de cake langer vochtig en mals te houden. Het droogt minder snel uit. Daarnaast geeft het de cake een zachte structuur en een subtiele fruitige smaak.

Lees meer »

Caprese

De naam โ€œCapreseโ€ komt van het Italiaanse eiland Capri. De salade werd daar populair in de 20e eeuw, waarschijnlijk omdat ze zo mooi de kleuren van de Italiaanse vlag weergeeft ๐Ÿ‡ฎ๐Ÿ‡น groen (basilicum), wit (mozzarella), en rood (tomaat). De zachte Arbequina extra vierge olijfolie versterkt de romige mozzarella basilicum zonder bitterheid.

Lees meer »
Rating: 5 sterren
1 stem

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.