Brooddip
Een brooddip van olijfolie is misschien wel de puurste manier om de smaak van een goede extra vierge olie, zoals Arbequina, tot zijn recht te laten komen. De fruitige, zachte tonen van deze olie passen perfect bij vers brood.ย
Extra vierge olijfolie van één soort.
100% Arbequina en 100% Hojiblanca. De Hojiblanca en Arbequina zijn twee zeer populaire olijfboomsoorten in Spanje. Van de eerste persing rechtstreeks koudgeperst op mechanische wijze en van superieure kwaliteit. Beide met een heerlijke smaak en geur. Geschikt voor koud en warm gebruik tot 150°C.
Een brooddip van olijfolie is misschien wel de puurste manier om de smaak van een goede extra vierge olie, zoals Arbequina, tot zijn recht te laten komen. De fruitige, zachte tonen van deze olie passen perfect bij vers brood.ย
Hummus is een romige dip uit het Midden-Oosten, gemaakt van kikkererwten, tahin (sesampasta), citroen en knoflook en bevat plantaardige eiwitten en gezonde vetten. Heerlijk met brood, groenten of als smeerlaag in wraps en salades. Extra vierge olijfolie maakt hummus zachter, ronder en milder van smaak.
Maak zelf deze lekkere citroencake met extra vierge olijfolie in plaats van boter. Olijfolie helpt de cake langer vochtig en mals te houden. Het droogt minder snel uit. Daarnaast geeft het de cake een zachte structuur en een subtiele fruitige smaak.
De naam โCapreseโ komt van het Italiaanse eiland Capri. De salade werd daar populair in de 20e eeuw, waarschijnlijk omdat ze zo mooi de kleuren van de Italiaanse vlag weergeeft ๐ฎ๐น groen (basilicum), wit (mozzarella), en rood (tomaat). De zachte Arbequina extra vierge olijfolie versterkt de romige mozzarella basilicum zonder bitterheid.
23 aug 2025 17:14
Gewone olijfolie wordt gemaakt door olijfolie te zuiveren met hitte en chemicaliรซn. Dit heet raffineren en daardoor krijgt de olie een neutrale smaak en geur.
Reactie plaatsen
Reacties