Brooddip

Een brooddip van olijfolie is misschien wel de puurste manier om de smaak van een goede extra vierge olie, zoals Arbequina, tot zijn recht te laten komen. De fruitige, zachte tonen van deze olie passen perfect bij vers brood. 

Denk aan ciabatta, stokbrood, focaccia of zelf gemaakt brood. Lekker met olijven, kaasblokjes, gegrilde groenten, hummus en tapenade. Of naast soep: vooral tomatensoep, linzensoep of groentesoepen krijgen extra diepte met een stukje brood in olijfolie gedipt.

Ingrediënten:

  • 4 el extra vierge olijfolie
  • Grof zeezout
  • Optioneel: beetje citroenschil, tijm of rozemarijn

Bereiding:

  1. Giet de extra vierge olie in een schaaltje.
  2. Bestrooi met zeezout en eventueel wat kruiden.
  3. Serveer met vers brood

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.