Hummus

Hummus is een romige dip uit het Midden-Oosten, gemaakt van kikkererwten, tahin (sesampasta), citroen en knoflook en bevat plantaardige eiwitten en gezonde vetten. Heerlijk met brood, groenten of als smeerlaag in wraps en salades. Extra vierge olijfolie maakt hummus zachter, ronder en milder van smaak.

Ingrediënten:

  • 1 blik kikkererwten (400 g), uitgelekt
  • 1 teentje knoflook
  • 2 el tahin (sesampasta)
  • Sap van ½ citroen
  • 3–4 el extra vierge olijfolie 
  • Zout naar smaak
  • Optioneel: komijn, verse koriander 

Bereiding:

  1. Pureer alles in een blender tot een gladde massa.
  2. Voeg eventueel wat water toe voor de juiste smeuïgheid.
  3. Serveer met extra vierge olijfolie eroverheen.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.