Met olijfoliebodem en kastanjehoning 🌰
Arbequina extra vierge olijfolie met zijn zachte fruitige smaak, combineert heel goed met de warme specerijen en de pompoen. De taart bestaat uit een bodem en vulling. Maak de taart af met kastanjehoning eroverheen.

Ingrediënten
- 200 gram bloem
- 1 theelepel bakpoeder
- 90 ml extra vierge olijfolie Arbequina
- 1 pompoen voor 500 gram pompoenpuree
- 1 blik gecondenseerde melk (397 gram)
- 2 eieren
- 2 theelepels kaneel
- 2 theelepels gember poeder
- 1 theelepel kardemom poeder
- 1 theelepel nootmuskaat poeder
- snufje zout
- kastanjehoning ter garnering
Bereiding
1. Pompoen in de oven
Prik met een vork of mes een paar gaatjes in de schil. Gaar de pompoen afhankelijk van de grootte 45 tot 60 minuten in de oven op 180 °C. Pompoen die je over hebt, kun je later mooi verwerken in andere gerechten of zelfs invriezen.
2. Bodem maken
Zeef ondertussen de bloem en mix daarna de bloem samen met het bakpoeder en een snuf zout. Voeg de olijfolie toe en mix goed. Laat het deeg samenkomen en maak er met de hand een bol van. Dek af en laat ongeveer 30 minuten rusten in de koelkast.
3. Bodem voorbakken
Haal de pompoen uit de oven als hij zacht en gaar is en laat hem afkoelen. Vet een quiche- of ronde bakvorm licht in met wat olijfolie. Verdeel de deegbodem in de vorm en druk gelijkmatig uit. Bak 25 minuten in de oven op 150 °C.
4. Pompoen pureren
Snijd de pompoen open als deze is afgekoeld en verwijder de pitten en draden. Maal de pompoen en eventueel ook de schil fijn met een staafmixer of keukenmachine tot een romige puree.
5. Vulling maken
Meng alle ingrediënten voor de vulling en een snufje zout in een kom. Vet de randen van de vorm in en giet de vulling daarna over de voorgebakken bodem. Bak de taart ongeveer 50 minuten op 175 °C tot de vulling stevig en gaar is.
6. Serveren
Laat de taart afkoelen. Druppel vlak voor serveren kastanjehoning over de taart.
Reactie plaatsen
Reacties